OM FRIHETSHÄLSA


Frihetshälsan

-för dig som vill finna ett liv med hälsa och frihet.Ett liv med balans !

​​​​​​​Jag levde ett liv där hälsan blivit överhälsosam och jag till slut mådde dåligt både psykiskt, själsligt och kroppsligt. Jag ville inte leva längre och läkarvården kunde inte hjälpa mig heller. 
Men en 3 månaders resa till Thailand och Bali fick mig möta yogan på ett sätt jag inte gjort förut . Den berörde och fyllde hela mitt väsen, framförallt omslöt den mig med den kärlek jag inte längre kände eller kunde ge mig själv.
Det handlade inte bara om att träna yoga , det var så mycket mer. Jag fick frid, acceptans och tid.
Väl hemma igen utan yogan föll jag igen, förstod då att yogan inte bara var ngt för en stund utan en livsstil och vana.

Jag försökte då gå all in och bli en total yogis på alla plan, vilket resultera i prestation istället, helt motsatsen till syftet .
Till slut beslöt jag mig för att låta yogan möta mig som människa och den livsstil jag hade och ville ha. Nu uppstod något nytt.

Med både kost, träning , meditation och gemenskap blev yogan mitt läkande till frihet och en hälsa .Jag bestämde mig för att en dag vill jag göra något av allt det här och låta fler få läka i sina kroppar utan att behöva överlämna sig till sjukvården . 

Jag starta mitt livskoncept Frihetshälsa, som är ett sätt och en form som bygger på att hitta sin drömhälsa i både kropp, själ och sinne , där läkandet pågår i frihet och hälsa uppstår när vi återskapar balans .
Frihetshälsan hämtar sin filosofi från yogan, där  hämtar jag inspiration och visdom till både min kostrådgivning ,superfoodmatlagning,  coachning , träning och programupplägg.
Mina drömmar är stora men jag har bestämt att börja med det jag har här och nu och låta Frihetshälsa få växa och utvecklas under tiden och livets gång.
Jag är inte en utbildad yogalärare men för mig handlar det inte bara om att lära ut yoga på en matta . Utan för mig är det att föra något värdefullt vidare som jag lärt mig och som tillsammans med mina utbildningar och kunskaper blivit Frihetshälsan
  • IMG-3522
  • IMG-3999
  • IMG-46631
  • IMG-5079
  • ITQK9033-1-

Frihetshälsan

-för dig som vill finna ett liv med hälsa och frihet.


Frihetshälsa är en livsattityd inspirerad av psykosyntesens filosofi och yogans visdom.
Frihetshälsan ser på förändring och rehabilitering med öppenhet.
Det är platsen där yogans visdom förenas med psykosynteSens filosofi och bildar ett center för helandet.

Varför yogan ?
Yogans kärleksfulla omsorg till kroppen i relation till sig själv och andra i både gemenskap och enskildhet hjälper en väldigt kroppsmedveten människa att sänka förväntningarna på sig själv. Istället styrs man utifrån en acceptans för det som är just nu, och skapar möjlighet till en mer tillåtande kropp och därmed ett liv i frihet och hälsa.

Varför psykosyntesen ?
Psykosyntesen har en själslig psykologi som vänder hinder till att bli frön för utveckling. Den ser potentialen och allt det som fungerar istället för det som inte fungerar .
Utifrån det hittar man sin mening och syfte som sen bildar en meningsfull hälsa och därmed frihet.

Med psykosyntesen som min förståelse för människans vilja, potential och psykologi. Yogan som verklighetsförankringen, den dagliga påminnelse och kärlek till din kropp sinne och själ blir det en livsstil med medvetenhet om dig.

Frihetshälsan växte fram och utformades i min egna livsförändring.
Från att vara en överhälsosam och obalanserad mamma utan någon som helst stabilitet och välmående, och med en längtan att hitta hem till mig själv och samtidigt förstå vem jag var, varför jag var som jag var och hur jag ville var. Började jag en grundkurs inom psykosyntesen som sedan blev en vidareutb till psykosyntescoach.
Under samma veva började jag söka nya livsstilsvägar där jag kunde förhålla mig till min kropp, träning, kost och sinne på ett balanserat sätt utan värderingar och krav.
Under en resa till Thailand och Bali fann jag yogan som sen kom att bli en livsstil som kunde möta min kreativa, sökande och rastlösa kropp och själ.
Jag började bygga ett liv med självmedvetenhet, glädje för matlagning och möjlighet till både löpning, yoga och meditation. 
Jag blev hel inifrån och ut och med det skapades Frihetshälsan.